Masz ochotę zjeść coś zdrowego? Co powiesz na owsiankę w stylu ajurwedyjskim? Czy miałaś okazję jej spróbować? Sprawdź koniecznie ten wyjątkowy przepis.
Składniki:
2/3 szklanki suchych płatków owsianych, zwykłych lub błyskawicznych
1 szklanki wody
1 szklanka mleka kokosowego
1/4 łyżeczki soli
1/4 szklanki rodzynek
3–4 nasiona kardamonu
1/4 łyżeczki cynamonu
1/8 łyżeczki imbiru
Przygotowanie:
Do małego garnka włóż płatki, rodzynki, sól i wodę, mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj resztę składników. Dołóż też pokruszone nasiona kardamonu.
Przykryj naczynie i gotuj potrawę, aż będzie gotowa (2–10 minut, w zależności od rodzaju użytych płatków).
Uwagi: Owsiankę można podawać z ghee, syropem klonowym lub/i wiórkami kokosowymi.
Przepis pochodzi z książki:
Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać.