Masz ochotę zjeść coś zdrowego? Co powiesz na owsiankę w stylu ajurwedyjskim? Czy miałaś okazję jej spróbować? Sprawdź koniecznie ten wyjątkowy przepis.

Składniki:

2/3 szklanki suchych płatków owsianych, zwykłych lub błyskawicznych

1 szklanki wody

1 szklanka mleka kokosowego

1/4 łyżeczki soli

1/4 szklanki rodzynek

3–4 nasiona kardamonu

1/4 łyżeczki cynamonu

1/8 łyżeczki imbiru

Przygotowanie:

Do małego garnka włóż płatki, rodzynki, sól i wodę, mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj resztę składników. Dołóż też pokruszone nasiona kardamonu.

Przykryj naczynie i gotuj potrawę, aż będzie gotowa (2–10 minut, w zależności od rodzaju użytych płatków).

Uwagi: Owsiankę można podawać z ghee, syropem klonowym lub/i wiórkami kokosowymi.

Przepis pochodzi z książki:
Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać.

Napisz komentarz:

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *